козацтво 2022

14 жовтня в Україні потрійне свято – День Покрови Пречистої Богородиці, День українського козацтва, День захисника і захисниці України. День створення УПА

14 жовтня — одна зі сторінок історії нашої країни. Саме на свято Покрови влаштовували козацькі ради. У сучасних воїнах бачимо риси славетних, вправних та мужніх козаків. Сьогодні ми щиро дякуємо всім захисникам і захисницям, які боронять державу. Дякуємо за можливість жити під прапорами нашої країни, бути вільними. Ми вшановуємо пам’ять тих, хто ціною власного життя, зупиняв ворога, зберігав територіальну цілісність та суверенітет України. Сьогодні завдяки чіткій орнанізації ЗВР Слободянюк С.В. в ліцеї пройшли тематичні години спілкування. Учні обговорювали переглянуті відео про наших захисників; підспівували, впізнаючи слова українських пісень; перевіряли свої знання за допомогою козацьких вікторин; вчились читати історію країни за шевронами ЗСУ; малювали малюнки для наших захисників, які на передовій боронять кордони нашої держави; ці малюнки були передані на фронт Мурафською сільською радою, долучилися до Всеукраїнського марафону вдячності "Завдяки тобі".

 
#ЛітературніСкарбиНації
Історія українського козацтва – це одна з найвизначніших сторінок життя нашого народу.
В найтяжчі часи козацтво було справжнім захисником рідної України, оборонцем віри, моралі та державницьких традицій нашої Вітчизни. Тому і ми, як нащадки славних козаків, бережемо традиції свого народу та передаємо з вуст у вуста літературні скарби нашої нації.
Керівник - ЗВР Слободянюк С.В. Вірш Марусі Чурай "Засвіт встали козаценьки" читає учениця 8 класу Губиліт Валерія
 
#ЛітературніСкарбиНації
У кожному з нас тече кров наших предків – вільних і незалежних козаків. Саме дух козацтва покоління за поколінням виховує у наших земляків патріотизм, національну свідомість, почуття гордості. Учні Федорівського ліцей радо переповідають літературні скарби нашої нації, адже ми нащадки вільних козаків!
Керівник - ЗВР Слободянюк С.В. Уривок із вірша "Прадід" читає учениця 11 класу Свитко Карина

#ЛітературніСкарбиНації
Усіх козаків і козачок вітаємо з Днем козацтва та Покровом Божої Матері! Бажаємо міцного здоров'я та сил. Разом ми обов'язково переможемо, звільнимо українські землі від ворога та відсвяткуємо настання миру.
Керівник - класний керівник 2 класу Лахман Л.П. Пісню "Ой у лузі червона калина" виконує учень 2 класу Ціцюрський Гордій

#КонкурсМояУкраїно

З метою пошуку та розкриття нових талантів, підвищення ролі фотоаматорства у вихованні підростаючого покоління у Федорівському ліцеї було проведено онлайн виставку-конкурс "Моя Україно!" Конкурсанти продемонстрували у своїх роботах виразність, оригінальність задуму, високий рівень майстерності та власну творчу неповторність. Запрошуємо до перегляду. Відео підготувала ЗВР Слободянюк С.В.